Advocatenkantoren hebben veel geld en veel macht. Niet alleen binnen de juridische wereld, maar ook binnen bedrijfsleven en politiek. Bij het grote publiek is echter nauwelijks bekend hoe deze kantoren opereren en wie er de belangrijkste mensen zijn.
Dit boek is bedoeld als een introductie in de wereld van de commerciële topadvocatuur, maar biedt tegelijkertijd een inkijk in de praktijk van onze civiele rechtspraktijk die aan de hand van tien concrete procedures op verschillende rechtsgebieden diepgaand wordt beschreven. Zo maakt de lezer kennis met de praktijk van het bank- en effectenrecht, liet ondernemingsrecht, het bestuursrecht en de internationale arbitrage. In een onthullend laatste hoofdstuk wordt stilgestaan bij de keerzijde van de wereld van glitter en glamour: ook op grote advocatenkantoren gebeuren zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Met name rechtenstudenten, financieel-economische journalisten en managers uit het bedrijfsleven kunnen met dit boek hun voordeel doen.

Micha Kat (1963) schrijft vanaf 1990 over advocatuur, ondermeer in Het Advocatenblad, Management Team en het Engelse Legal Week.

Micha Kat
Topadvocatuur
In de keuken van de civiele rechtspraktijk

Uitgeverij:
Memory Productions Publications B.V.

Prijs: 14,95 euro

bestellen: ellen@memory.nlEXTRA: rechter J.W. Westenberg verzet zich middels een advocaat tegen de 'aantasting van zijn eer en goede naam' in hoofdstuk 4 van dit boek. Lees er alles over op www.klokkenluideronline.nl

Het Advocatenblad schreef over het onthullende laatste hoofdstuk van dit boek: "De heer Kolle ligt kennelijk met zijn vorige kantoor, een grote Amsterdamse maatschap waarvan hij zelfs voorzitter was, stevig financieel overhoop. Kat vindt dat dit allemaal publiekelijk moet worden uitgevochten, de werkelijk betrokkenen vinden van niet. Een en ander is voor Kat aanleiding om in dit laatste hoofdstuk helemaal los te gaan."